17 Şubat 2011 Perşembe

FACEBOOK KULLANICI PROFİLLERİ


36 yaşındayım Facebook bağımlısıyım.


Bence benim gibi birçok insan var ama tüm kullanıcı profilleri birbirinden farklı ve kişilerin karakterleri de profillerindeki duruşlarını ele veriyor. İşte size gözlemlediğim kullanıcı profilleri:


-Ciddi FB bağımlıları ( hergün en az iki kere status değiştirirler, tüm özel hayatlarını gözler önüne sererler, yorumlara cevaplar yazarlar, FB olmadan duramazlar, genelde iphone ya da blackberry kullandıkları için hiçbişeyi kaçırmazlar Allahtan!)

-Pasif Aktivistler ( Bunlar sadece toplumsal içerikli! mesajlar paylaşırlar, bayrağa, Ata’ya olan saygılarını da, millet sevgilerini de burdan paylaştıkları gibi yönetim yanlısı ya da karşıtı fikirleri de paylaşmak suretiyle FB den de olsa bişeyler yapmış olmanın rahatlığını yaşarlar.

Allahtan varlar yoksa halimiz haraptı valla)

-Takım yandaşları ( Takım sevgileri o kadar gelişkindir ki akıllarına başka bişey yazmak gelmez gelemez)

-Cool duruşlular ( Bunlar nadir olarak status paylaşırlar, hatta o kadar coollardır ki status yazsalar ve yorumlar gelse dahi cevap yazmazlar. Genelde konuşmak yerine “like” butonunu kullanırlar. Hafta sonu hangi partiye kaktılacaklarını da takip burdan edebilirsiniz)

-Alakasızlar ( Çok nadir olarak bakıp çıkarlar, pek bişey de anlamazlar zaten. Genelde fotoğrafları incelerler)

-Dikkat dikkat (Bunlar sadece dikkat çekmek isterler, tuhaf ve alakasız yorumlar yazarlar, genelde karşıt fikirdedirler, farklı olduklarını kanıtlamak isterler)

-Arkadaş bağımlıları ( Tek yaptıkları birilerine arkadaşlık isteği göndermektir, sürekli birileriyle arkadaş olurlar)

-Çapkınlar (Bunların ne yaptığı belli)

-Fotoğraf tutkunları ( Bunlar sadece fotoğraf paylaşırlar, nereye gitmişler ne yapmışlar, fotolarından takip edebilirsiniz. Kendilerini pek bi beğendikleri için yorumlara gelen cevapları genelde “canım çok teşekkür ederim”dir.)

-Video severler ( Sürekli ama en çok da “ay canııımmm yerim seni” başlıklı kedili köpekli video paylaşırlar. Iyykk)

-Bi de oyun manyakları var… Sürekli oyun davetiyesi gönderirler (Çok sıkıcılar çookk)

-Sinsiler ( Bunlar ne bir yorum yazar, ne foto koyar, ne status yazarlar. Hayalet gibilerdir, sürekli ordalardır, takipteee. Bırrrr korkutucu)


Yanlış mıyım? Ahahahahaha

0 yorum:

Yorum Gönder

 
;